Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εκθέσεις

Καθώς τελειώνει ο Απρίλιος και αρχίζει ο Μάης, έρχεται και η ώρα των «Ανθοκομικών Εκθέσεων». Όσοι τις επισκέπτεστε για να ψωνίσετε προσέξτε μερικά πράγματα για να κάνετε καλές αγορές: 



1. «Αγοράζουμε» μπουμπούκια, όχι λουλούδια. Δηλαδή, ανάμεσα σε δύο ίδια φυτά όπου το ένα είναι γεμάτο μπουμπούκια και το άλλο γεμάτο λουλούδια, προτιμήστε να αποκτήσετε το πρώτο. Η εξέλιξη των μπουμπουκιών είναι η ανθοφορία, ενώ η εξέλιξη των ανθέων είναι η απάνθιση. Αν «αγοράσετε» μπουμπούκια θα χαρείτε όλη την διαδικασία εσείς

Το ξεκίνημα της ανθοφορίας

Η κορύφωση της ανθοφορίας
Από όλα αυτές τις αμαρυλλίδες δεν διαλέγουμε αυτή που είναι σε πρώτο πλάνο, πλήρως ανθισμένη, αλλά αυτές που είναι πιο πίσω και ακόμη έχουν μπουμπούκια. 

2. Ρωτήστε αν το φυτό που θέλετε χρειάζεται μεταφύτευση σε μεγαλύτερη γλάστρα. 
3. Αν πρόκειται να αγοράσετε κάποιο καρποφόρο (καλλωπιστικό ή μη), ρωτήστε για τον τρόπο γονιμοποίησης των λουλουδιών του. Μήπως χρειάζεται να υπάρχει και δεύτερο φυτό του ίδιου είδους; 
4. Όταν αγοράζετε έναν θάμνο, επιλέξτε αυτόν που έχει πολλούς, γερούς βλαστούς και όχι αυτόν που έχει λίγους, ακόμη και αν αυτοί είναι ψηλότεροι. 
5. Το φυτό ή τα φυτά που θα διαλέξετε, δεν αρκεί να σας αρέσουν πρέπει και να μπορούν να ευδοκιμήσουν στο χώρο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.