ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Πότε κλαδεύεται η μουριά και πότε η τριανταφυλλιά; Πότε βάζουμε λίπασμα; Για απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις ή απλώς για να δείτε τι μπορείτε να κάνετε τώρα στον κήπο ή τη βεράντα σας κάντε αριστερό κλικ στον μήνα που σας ενδιαφέρει.


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/6/14 23:17

    ΕΧΩ 22 ΘΑΜΝΩΔΕΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΟΜΥΓΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΟΛΟ!!! ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΠΡΙΣΕΙ ΤΑ ΦΥΛΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΣΚΟΝΗ, Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΤΑ ΦΥΛΑ ΤΟΥΣ!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΓΚΡΑ ΔΕΝ ΛΕΩ ΚΑΤΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΙΕΣ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑ ΜΕ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΕ ΝΕΡΟ!!! ΦΕΤΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΩΣΩ ΤΙΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΦΟΡΙΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άσπρισμα των φύλλων μου θυμίζει την προσβολή από ωίδιο. Στο κάτω-κάτω μέρος του μπλογκ είναι οι Ετικέτες, εντοπίστε εκεί τη λέξη «ωίδιο», πατήστε πάνω της και δείτε στη φωτογραφία πως είναι ένα φύλλο τριανταφυλλιάς προσβεβλημένο από το ωίδιο. Ελέγξτε αυτό, παρακαλώ, και μετά τα ξαναλέμε.
      Για τη «χρυσόμυγα» τώρα. Το σαπουνόνερο θα έπρεπε να τις εμποδίζει να κινηθούν. Το έχετε δοκιμάσει; Πάντως ρωτώντας σχετικά με το πρόβλημα της χρυσόμυγας, γι' αυτό και άργησα να σας απαντήσω, έμαθα δύο τρόπους αντιμετώπισης.
      Ο πρώτος είναι απλοϊκός: μαζεύουμε τις χρυσόμυγες και τις πετάμε στα σκουπίδια. Ο δεύτερος είναι λίγο πιο σύνθετος: παίρνουμε από το σούπερ μάρκετ μια συσκευασία με κομματάκια από ξύλο κέδρου. Τα βρίσκουμε στα ράφια που έχουν τα είδη για την αποθήκευση των ρούχων και την προστασία από τον σκώρο. Βάζουμε τα κομματάκια του ξύλου μέσα σε έναν κουβά με χλιαρό νερό και τα αφήνουμε εκεί για 24 ώρες. Ψεκάστε καθημερινά μέχρι να φύγουν. Δεν ψεκάζουμε απότιστα φυτά και είναι καλύτερα να κάνετε αυτή τη δουλειά το απόγευμα ή πολύ νωρίς το πρωί. Το διάλυμα δεν μπορεί να διατηρηθεί επ' αόριστο γιατί εξατμίζονται τα έλαια του κέδρου.
      Περιμένω νέα σας.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/5/20 20:30

    Καλησπέρα σας έχω δυο καλοπιστικες μουριές αρκετά μεγάλες και της μιας ο κορμός αρχίσε εδώ και τρεις βδομαδες να βγάζει από κάτω προς τα πάνω ένα υγρό Ο κορμός φαίνεται σαν βρεμένος και παρατηρούνται ρωγμές Μπορώ να σας στείλω φωτογραφίες αν χρειάζεστε Ευχαριστώ για την βοήθεια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας,
      Αν θέλετε στείλτε μου φωτογραφίες, θα βρείτε το e-mail μου στη δεξιά στήλη, επάνω. Πάντως αυτό που περιγράφετε μοιάζει με ζημιά από κάποιο ξυλοφάγο έντομο. Ελέγξτε αν εκεί που εμφανίζεται το υγρό υπάρχουν τρύπες ή ανοίγματα. Την κλαδέψατε τα τελευταία 2-3 χρόνια; Έσπασε κάποιο κλαδί; Εκτέθηκαν τα δέντρα σε δυνατές παγωνιές;
      Περιμένω νέα σας.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα ζω στην Κύθνο και το σπίτι μου είναι φάτσα στον βοριά στην πρώτη γραμμή για φράχτη έχω βάλει μυοπορα και πάνε μια χαρά μιας και δεν θέλουν και πολύ νερό το καλοκαίρι διότι το νερό είναι πρόβλημα εδώ .τι άλλα φυτά θα μπορούσα να φυτέψω με κόκκινο άνθος κατά προτίμηση σε αυτές τις συνθήκες?.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας,
      Θέλετε κάτι που να αντέχει στην ξηρασία, στον βοριά του Αιγαίου, τη ζέστη και να έχει και κόκκινα άνθη. Μάλλον δύσκολο θέμα.
      Ο σχίνος έχει κόκκινα άνθη αλλά κανείς δεν θα τα πει θεαματικά, όμως είναι φυτό κατάλληλο για τέτοιες συνθήκες.
      Ο ράμνος έχει κίτρινα ανθάκια, επίσης όχι θεαματικά, αλλά και αυτός είναι κατάλληλος.
      Προσωπικά θα δοκίμαζα και την εσκαλόνια φυτεύοντας μια - δυο «ρίζες» της για να δω πως θα πάει. Είναι φυτό που αντέχει στην ξηρασία και τον άνεμο, έχει ροζ ανθάκια όμως δεν έχω εμπειρία από τη χρήση της σε συνθήκες Κυκλάδων.
      Το ίδιο ισχύει και για την κορδυλίνη (Cordyline australis) η οποία όμως θέλει χώμα με βάθος και τα άνθη της είναι λεύκο-ροζ. Πρόκειται για φυτό που έχει μια μακρινή ομοιότητα με το γιούκα.
      Αν έχετε υπομονή, γιατί μεγαλώνει αργά, αναζητήστε την δενδρώδη αλόη (Aloe arborea). Είναι παχύφυτο, γίνεται 1,5 μ. ψηλό, έχει άνθη κόκκινο πορτοκαλί - κόκκινα και δεν έχει καμία αντοχή στον πάγο.
      Τέλος, η φραγκοσυκιά. Υπάρχουν εδώδιμες ποικιλίες χωρίς αγκάθια και καλλωπιστικές ποικιλίες με μεγάλα κόκκινα άνθη.
      Αν έχετε απορίες γράψτε μου ξανά.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος5/10/21 22:46

    Cymbopogon nardus μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε κάποιες πληροφορίες για την καλλιέργειά του; ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας,
      Το υπέργειο μέρος του δεν αντέχει στην παγωνιά, το υπόγειο αντέχει σε λίγους βαθμούς κάτω από το 0 C. Θέλει έδαφος με άριστη στράγγιση, πλούσιο σε οργανική ουσία. Προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις όμως, με τα ζεστά και ξηρά καλοκαίρια που έχουμε στην Ελλάδα είναι προτιμότερη η φύτευση σε ημισκιερό χώρο. Το πότισμά του πρέπει να είναι τακτικό και προσεκτικό, καθώς το χειμώνα πρέπει να αποφύγουμε τις υπερβολές ενώ το καλοκαίρι πρέπει να αποφύγουμε να στεγνώσει το φυτό, έχοντας πάντα κατά νου ότι το χώμα του πρέπει να στραγγίζει πολύ καλά. Είναι ένα τροπικό φυτό και ίσως να «αισθάνεται» κάπως άβολα στο μεσογειακό κλίμα μας. Γι' αυτό σας προτείνω να το δοκιμάσετε τόσο στον κήπο όσο και σε γλάστρα ώστε να έχετε εναλλακτική επιλογή αν κάτι δεν πάει καλά. Έχετε υπ' όψη πως, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, υπάρχουν άνθρωποι που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση όταν τρίψουν το φύλλο της σιτρονέλας κατ' ευθείαν στο δέρμα τους.
      Αν έχετε απορίες γράψτε μου ξανά.

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.