Δεν ξέρω πως ονομάζεται το όργανο που μετρά το άρωμα των λουλουδιών. Ίσως λέγεται οσμόμετρο. Όπως και να λέγεται δεν διαθέτω τέτοιο πράγμα. Όμως εκτιμώ ότι το πιο αρωματικό είδος γιασεμιού είναι το διπλό φούλι ή γκραντούκα (Jasminum sambac Grand Duke of Tuscany). Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα γιασεμιά, ούτε αυτό αντέχει στο κρύο. Δηλαδή στα βόρεια και τα ορεινά, μπορεί να βγάλει το χειμώνα μόνον σε εσωτερικό χώρο. Απεχθάνεται τον ασβέστη στο έδαφος περισσότερο απ' τα άλλα και γι' αυτό πρέπει να του φερθεί κανείς όπως στις γαρδένιες. Μ' άλλα λόγια φυτέψτε σε γλάστρα με καστανόχωμα ή άλλο όξινο χώμα. Προστατεύστε το απ' τους δυνατούς ανέμους και τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού, για να μην χαλάσουν τα φύλλα του και για να διατηρούνται αρκετές μέρες τα άνθη του. Δεν είναι «υδροβόρο» φυτό, γενικά ποτίζουμε όποτε στεγνώνει το χώμα. Λίπασμα του δίνουμε την άνοιξη και το νωρίς το φθινόπωρο. Αν θεωρούμε ότι έχει ξεφύγει και έχει μεγαλώσει πολύ το κλαδεύουμε προς τον Μάρτιο, πριν αρχίσει η νέα βλάστηση και μετά τον τελευταίο παγετό.