Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Φυτεύουμε τριανταφυλλιές

Εχω παρατηρήσει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με τα φυτά τους και τον κήπο ή τη βεράντα τους όταν αυτοί οι χώροι είναι στο ζενίθ της θεαματικότητάς τους. Το τριαντάφυλλο και η τριανταφυλλιά είναι σύμφωνα με τις στατιστικές το πιο δημοφιλές λουλούδι και το πιο δημοφιλές φυτό, αντιστοίχως. Έτσι, τα ελληνικά περιοδικά κηπουρικής έβαζαν στο εξώφυλλό τους τριαντάφυλλα και τριανταφυλλιές κάθε Μάιο ή Απρίλιο συνοδευόμενα από σχετικά άρθρα, φυσικά. 
Τριανταφυλλιά

Όμως στην πραγματικότητα τα άρθρα αυτά θα έπρεπε να είναι στην ύλη των περιοδικών από το Νοέμβριο ή και τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάρτιο. Γιατί, τότε είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσει κανείς τριανταφυλλιές και να τις εγκαταστήσει στον κήπο ή τη βεράντα του. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό, να μερικοί απ’ αυτούς: 
  • Αυτή την περίοδο μπορεί κανείς να αγοράσει φτηνές γυμνόρριζες τριανταφυλλιές. 
  • Οι γυμνόρριζες συσκευασμένες τριανταφυλλιές είναι κατά κανόνα επώνυμες. Δηλαδή, μπορεί να ξέρει κανείς ακριβώς τι μπορεί να κάνει η τριανταφυλλιά που θέλει να αγοράσει. 
Τριανταφυλλιά
Η Κοραλίνα είναι μία χαμηλή, θαμνώδης τριανταφυλλιά. Έχει πλούσια και συνεχή ανθοφορία σε μπουκέτα και ζωηρή φυλλωσιά. Είναι κατάλληλη για μεμονωμένες φυτεύσεις, για μπορντούρες, για εδαφοκάλυψη αλλά και για γλάστρα. 
  • Οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές στο μεγαλύτερο τμήμα αυτής της περιόδου. 

Άρα, αναζητήστε τώρα στο διαδίκτυο ιστοσελίδες φυτωρίων τριανταφυλλιάς για να διαλέξετε ό,τι θέλετε. Προετοιμάστε το έδαφος στο σημείο που θα φυτέψετε και μόλις πάρετε στα χέρια σας τις τριανταφυλλιές που διαλέξατε, φυτέψτε τις το ταχύτερο δυνατόν. 
Τριανταφυλλιά
Η Spectacular Palace είναι μικρή (ύψος 0,60 μ. περίπου), θαμνώδης, ανθοφορεί σε μπουκέτα απ' το Μάιο μέχρι την αρχή του χειμώνα κατά κύματα. 
Τριανταφυλλιά
Ποιάς ποικιλίας είναι άραγε αυτό το τριαντάφυλλο;  Και τι χαρακτηριστικά να έχει το φυτό; 
Σχετική με το θέμα είναι και αυτή η ανάρτηση.

2 σχόλια:

  1. Καλημερα σας

    Εχω μια τριανταφυλλια σε γλαστρα η οποια εχει ανθισει πολυ ωραια - ωστοσο βλεπω οτι τα φυλλα χαμηλα εχουν αρχισει να κιτρινιζουν, οποτε θα ηθελα τη γνωμη σας. Λιπασμα, ελλειψη σιδηρου ή κατι αλλο ? Σας βαζω και link απο δυο φωτο που πηρα

    https://www.dropbox.com/s/117ex99mdmlk6cb/IMG_1802.JPG?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/q0o1v357iap3lyh/IMG_1801.JPG?dl=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας,
      Σίγουρα δεν λείπει σίδηρος. Αυτά τα φύλλα είναι από τα παλιότερα ενώ είναι μικρή και η γλάστρα οπότε είναι φυσικό να κιτρινίζουν. Λίπασμα θα χρειαστεί οπωσδήποτε να βάλετε. Δεν γίνονται φυτά σε γλάστρες χωρίς λίπασμα. Στο πάνω μέρος της σελίδας θα βρείτε ένα «κουμπί» με τίτλο ΛΙΠΑΣΜΑ , εκεί θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη λίπανση γλαστρικών φυτών. Προσέξτε πολύ το πότισμα της.

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.