Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Γίνονται τώρα. Αύγουστος.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Πολλά είδη καλλωπιστικών φυτών διακόπτουν την ανάπτυξή τους αυτή την εποχή. Αυτό, δεν μειώνει σημαντικά τις ανάγκες τους σε νερό, άρα ποτίζουμε. Όμως τα λιπάσματα καλύτερα να τα αφήσουμε στο ράφι.  

Η σημαντικότερη φροντίδα μας είναι το πότισμα. Σε πολλά είδη φυτών η μάρανση των φύλλων που προκαλεί η έλλειψη νερού είναι ζημιά που δεν επαναρθώνεται. Δηλαδή, ακόμη και αν δεν χαλάσει το φυτό, θα χαλάσουν τα φύλλα του. Στα λαχανικά ή έλλειψη νερού μπορεί να επηρεάσει τη γεύση, οι μελιτζάνες πικρίζουν για παράδειγμα, αλλά και το μέγεθος των καρπών. 

Προστατεύουμε απ' τον ήλιο με δίχτυα σκίασης (ή άλλο τρόπο) τα λαχανικά. Οι ντοματιές και πιπεριές είναι αυτά που υποφέρουν περισσότερο. 

Σε περιοχές με τακτικές καλοκαιρινές μπόρες οι τριανταφυλλιές μπορεί να χρειαστούν 1-2 ψεκασμούς με χαλκό. 

Συντηρούμε και ανανεώνουμε το δολωματικό υγρό στις παγίδες του δάκου και της μύγας της Μεσογείου. 

Έχουμε το νου μας για να προλάβουμε προσβολές από τετράνυχο στο ξεκίνημά τους. 

Συγκομίζουμε τα λαχανικά και τα φρούτα την κατάλληλη στιγμή. Τις ντομάτες όταν είναι ώριμες και γλυκιές, τα αγγούρια πριν γεμίσουν με σπόρια, τα πεπόνια όταν μυρίζουν ωραία κ.λπ. Για κάθε καρποφόρο και λαχανικό υπάρχει μία άριστη περίοδος συγκομιδής. 


1 σχόλιο:

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.