Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Πλαστικό χόρτο ξανά

Στις 3 Απριλίου, «ανέβασα» στο μπλογκ ένα θέμα για τον πλαστικό χλοοτάπητα. Συμπτωματικά, πριν από 7-10 μέρες, προέκυψε το ζήτημα της αντικατάστασης του φυσικού χλοοτάπητα με πλαστικό, σε ένα στάδιο της Αττικής, συγκεκριμένα στο «Δημοτικό Στάδιο Μαρκ Μαρσό» του ΧολαργούΗ «ιστορία» ξεκίνησε όταν η αρμόδια δημοτική υπηρεσία, το στάδιο ανήκει στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, κατέθεσε σχετικό αίτημα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. 
Holargos, Mark Marceau Stadion
Το στάδιο Μαρκ Μαρσό στον Χολαργό (φωτ. Τ.Α.)
Το στάδιο αυτό χρησιμοποιείται από τοπικούς συλλόγους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και το στίβο. Μέχρι τώρα δεν έχω αντιληφθεί πια ήταν η αντίδραση των συλλόγων Ποδοσφαίρου, όμως η αντίδραση του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Χολαργού (ΓΑΣΧ) ήταν μάλλον έντονη και εκδηλώθηκε με μία επιστολή του ΓΑΣΧ προς τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού
Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης (MyxolagosΠαπάγου Πολιτεία κ.ά.). Είχα μία μικρή συμβολή στη σύνταξή της, μια και είμαι μέλος του ΓΑΣΧ. Περιέχει πολλά στοιχεία που τεκμηριώνουν το πλεονέκτημα του φυσικού χλοοτάπητα έναντι του πλαστικού σε σχέση, με την υγεία των αθλούμενων και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από το πλαστικό. Περιέχει όμως και κάποια οικονομικά δεδομένα, τα οποία δεν γνώριζα νωρίτερα, αφού παρατίθεται σύγκριση του κόστους εγκατάστασης και χρήσης ενός φυσικού γηπέδου και ενός πλαστικού. 
Οποιος ενδιαφέρεται για τον πλαστικό τάπητα θα βρει πολύ χρήσιμη την επιστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.