Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Οι κήποι του Μέλλοντος στην Κηφισιά

Φέτος το εκθεσιακό τμήμα της 65ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς έχει τον τίτλο «Οι κήπου του μέλλοντος». Ο στόχος είναι να πάρουμε μια ιδέα σχετικά με το πώς θα μπορούσαν ή θα χρειαστεί να είναι οι κήποι στο μέλλον. 

Ο «μελισσόκηπος» (φωτ. Τ.Α.)
Περιλαμβάνει έναν μικρό αλλά εντυπωσιακό κάθετο κήπο και έναν ταρατσόκηπο· έναν άνυδρο κήπο με ξηροφυτικά φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε «δύσκολες» υδατικές συνθήκες· έναν, μικρό γεμάτο λουλούδια, κήπο σχεδιασμένο με στόχο να προσελκύει και να συντηρεί πληθυσμούς μελισσών· και τέλος τον Διαστημικό κήπο, δηλαδή έναν θόλο που φιλοξενεί είδη φυτών που έχουν ταξιδέψει και καλλιεργηθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τον ISS, για να διαπιστωθεί η συμπεριφορά τους σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και να δοκιμαστεί η δυνατότητα παραγωγής τροφίμων για τους αστροναύτες.
Σε επόμενη ανάρτηση θα παρουσιάσω μερικά απ’ τα φυτά που με εντυπωσιάζουν στην φετινή Ανθοκομική.


Τμήμα του ταρατσόκηπου. Το «σπιτάκι» είναι χρωματισμένο με ειδικό χρώμα πίνακα όπου οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να γράψουν ό,τι θέλουν. (φωτ. Τ.Α.) 

Ο κάθετος ή σωστότερα ο κατακόρυφος κήπος (φωτ. Τ.Α.)

Τμήμα του άνυδρου κήπου. Τα φυτά με τα κίτρινα άνθη αριστερά είναι ασφάκες (Phlomis fruticosa). Στα δεξιά διακρίνονται ερημόφιλα (Eremophila sp.) και καλοκέφαλοι (Calocephalus sp.) (φωτ. Τ.Α.)

Τμήμα του θόλου του Διαστημικού κήπου. (φωτ. Τ.Α.)
Η Ανθοκομική της Κηφισιάς θα είναι ανοιχτή μέχρι την 19η Μαΐου και γίνεται στο Άλσος της Κηφισιάς μπροστά στον σταθμό του Ηλεκτρικού. Για λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα δείτε εδώ.



Δύο ακόμη εκθεσιακά περίπτερα. Επάνω αυτό του Gryllis Water Lilies με τα λαμπερά νούφαρα και κάτω οι εντυπωσιακοί κάκτοι και τα παχύφυτα του Πουλημένου (φωτ. Τ.Α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.