Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Φυσικό έλατο κομμένο

Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν πως είναι αντι-οικολογικό να στολίζεις το σπίτι σου τα Χριστούγεννα με κομμένα έλατα. Αυτό είναι λάθος. 
Τα έλατα που έρχονται στις πόλεις για να μπουν μετά στα σπίτια μας προέρχονται από φυτείες ελάτων στην ορεινή Χαλκιδική κατά κανόνα. Δεν είναι «άγρια», αυτοφυή έλατα. Καλλιεργούνται όπως και οι τριανταφυλλιές από τις οποίες οι παραγωγοί κόβουν τριαντάφυλλα και τα δίνουν στα ανθοπωλεία.  


Ελατα καλλιεργούμενα (φωτ.Δ.Α.)
Φυτεία ελάτων στον Χολομώντα της Χαλκιδικής (φωτ.Δ.Α.)
Στις αρχές του Δεκεμβρίου οι καλλιεργητές έλατων κόβουν όσα πιστεύουν ότι θα πουλήσουν και τα φέρνουν στις πόλεις. Στο χωράφι, ό,τι έμεινε από το κομμένο έλατο αναβλαστάνει για να δώσει ένα καινούργιο δέντρο μετά από μερικά χρόνια. 


Κομμένο φυσικό έλατο
Το φυσικό έλατο μυρίζει υπέροχα (φωτ.Τ,Α.)
Από τη στιγμή που δεν είναι αντι-οικολογικό να στολίζεις τα βάζα σου με τριαντάφυλλα, φρέζιες ή άλλα λουλούδια που έκοψες απ' τον κήπο ή αγόρασες από το ανθοπωλείο δεν καταλαβαίνω γιατί είναι αντι-οικολογικό να κόβεις έλατα. 
Αγοράζοντας κομμένα φυσικά έλατα δεν κάνουμε κανένα κακό στο περιβάλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.