Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Να θυμηθώ να μην ξεχάσω

Με άλλα λόγια, υπενθυμίσεις! 


Γκρι λεκέδες από το ωίδιο σε τριανταφυλλιά (φωτ. Τ.Α.)

  • Θειάφι στις τριανταφυλλιές βάζουμε από τώρα. Έτσι θα τις γλυτώσουμε από το ωίδιο, από τη μαύρη κηλίδωση και ταυτόχρονα θα ξεφορτωθούμε και ένα μέρος του πληθυσμού του τετράνυχου. Δείτε εδώ ή και εδώ για το θειάφισμα και εδώ για τα θειαφιστήρια. 


Οι ορτανσίες δεν είναι μπλε από ... μόνες τους αλλά γίνονται (φωτ. Δ.Α.)

  • Αν φέτος θέλουμε οι ορτανσίες να έχουν μπλε άνθη πρέπει από τώρα να το φροντίσουμε. Δείτε πως γίνεται εδώ ή και εδώ

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/3/16 15:11

    καλησπέρα.Εκτός από τις τριανταφυλλιές μπορώ να ρίξω και σε άλλα φυτά (π.χ. γεράνια ή νυχτολούλουδα)?
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θειάφι βάζουμε στις τριανταφυλλιές, τα κλήματα, τις ντοματιές και άλλα είδη φυτών που προσβάλλονται από τον μύκητα του ωίδιου.

      Διαγραφή
  2. Γεια σας,
    Η τριανταφυλλιά μου (γλάστρα) φέτος το καλοκαίρι τράβηξε τα πάνδεινα.
    Εδώ και περίπου μισό χρόνο ανακάλυψα ότι τα κλαριά της ήταν γεμάτα κοκκοειδή. Αφού την καθάρισα επιμελώς φαινόταν να μην έχει καποιο πρόβλημα.
    Μόλις όμως ήρθε το καλοκαίρι οι ασθένειες ήρθαν όλες μαζί. Ξεκίνησε με μαύρη κηλίδωση και μόλις φάνηκε να παίρνει και πάλι τα πάνω της ήρθε ο τετράνυχος και το ωίδιο.

    Τώρα εχει χασει όλα σχεδόν τα φύλλα της και δεν βλέπω νέους βλαστούς. Τι μπορώ να κάνω για να τη βοηθήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα την ποτίζετε όποτε στεγνώνει το χώμα της και θα της δώσετε και δύο ελαφριές δόσεις λιπάσματος, την πρώτη τώρα και την επόμενη μετά από 2 εβδομάδες. Στα γλαστρικά φυτά χρησιμοποιούμε λίπασμα υγρό ή σε σκόνη, δείτε σχετικά εδώ: Λίπασμα σε γλαστρικά φυτά (https://taxiarxi.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9388.html).
    Όλα αυτά έχει νόημα να τα κάνετε εφ όσον είναι ακόμη ζωντανή. Με εξαίρεση τα κοκκοειδή όλα τα άλλα προβλήματα που αναφέρατε μπορούν να προληφθούν σε μεγάλο βαθμό, έχετε το κατά νου την επόμενη άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/9/17 12:25

    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.