Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Στην Ανθοκομική της Κηφισιάς

Είναι μερικά φυτά που περιμένει κανείς να βρει σε μια εμπορική ανθοκομική έκθεση. Δηλαδή, τριανταφυλλιές, πολύχρωμα εποχικά, μπουγκανβίλιες και όλα τα ευπώλητα είδη φυτών, όπως το ρυγχόσπερμο για παράδειγμα, δεν μπορεί να λείπουν απ' τους «πάγκους» των πωλητών. Όμως απ' την παλιότερη ανθοκομική έκθεση της χώρας περιμένεις κάτι παραπάνω. Αυτά τα παραπάνω που είδα στην 61η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς θα δείξω στη συνέχεια. Φυσικά η επιλογή είναι εντελώς υποκειμενική και περιλαμβάνει ό,τι μου έκανε εντύπωση. Φοβάμαι πως κάτι θα μου ξέφυγε αλλά και έτσι να 'ναι θα το συμπληρώσω αύριο. 

Αδένιουμ
Αδένιουμ, ένα ξαδερφάκι της πικροδάφνης πολύ πιο εντυπωσιακό αλλά με ευαισθησία στο κρύο. (φωτ. Τ.Α.)

φυτιλάκι
Το φυτιλάκι (Ballota acetabulosa) μ' αρέσει πάρα πολύ για την υφή και το χρώμα φύλλων του, το οποίο θέλει έντονο φως για να αναδειχθεί. (φωτ. Τ.Α.) 
Αλστρομέρια
Αλστρομέρια, με ανθοφορία φανταχτερή αλλά και γενναιόδωρη. (φωτ. Τ.Α.)


Μπιλμπέργκια
Δύο ποικιλίες μπιλμπέργκιας (Billbergia) επάνω και κάτω.  (φωτ. Τ.Α.)  

Μπιλμπέργκια

Ιριδα
Η υδρόβια ίριδα στο ζενίθ της ανθοφορίας  (φωτ Τ.Α.)

Μανιτάρια πλευρώτους σε σάκο καλλιέργειας για το σπίτι (φωτ. Τ.Α.)

ντοματιά
Και ντοματιές σε σάκο καλλιέργειας για τη βεράντα (φωτ. Τ.Α.)

Γάτα
Η γάτα της ... Ανθοκομικής; (φωτ. Τ.Α.)

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας, πηγα στην ανθοκομική έκθεση στην Κηφισια και πήρα μια πολύ όμορφη τριανταφυλλιά τύπου black lady ανθισμένη με υπέροχα και αρκετά άνθη πάνω της και χωρίς καθόλου αγκάθια(ελάχιστα μονο στη βάση της). Μετά από δύο μέρες και χωρίς να τη ποτήσω καθόλου, διότι ήθελα να τη φυτέψω στον κήπο μου τη φύτεψα και την πότησα κανονικά. Μετά απο 3 μέρες η τριανταφυλλία ''έπεσε'' τα ανθη της έπεσαν με κλίση προσ τα κάτω και ζάρωσαν. Σε αυτό το σημείο τη κλάδεψα εντελώς διότι δεν είχε μείνει τίποτα όρθιο πάνω της. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω? πρέπει να χρησιμοποιήσω λίπασμα? Να τη ποτήζω πιο τακτικά? ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι πήγε στραβά όταν τη φυτέψατε στον κήπο. Μάλλον κάποιες ρίζες κόπηκαν και αυτές που έμειναν ζωντανές δεν μπορούσαν να τροφοδοτήσουν το φυτό.
      Τώρα να την ποτίζετε τακτικά όποτε βλέπετε ότι το χώμα της πάει να στεγνώσει. Όταν δείτε ότι αρχίζει να εμφανίζεται νέα βλάστηση να τη βοηθήσετε με κάποιο πλήρες λίπασμα.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος1/7/16 13:25

    Υπέροχη Αλστρομέρια! Κιτρινίζει πολύ όμως τώρα το καλοκαίρι! Μήπως τελικά δεν είναι φυτό για πολύ ήλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχετε κι άδικο. Ο καυτός, δυνατός ήλιος και η ξηρή ατμόσφαιρα, την δυσκολεύουν κάπως. Σε τι χώμα την έχετε φυτέψει;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος7/7/16 14:55

      Σε ζαρντινιέρα την φύτεψα, μαζί με ένα ρυγχόσπερμα και λίγα ανοιξιάτικα μούσκαρι. Έβαλα κοινό χώμα για φυτά εξωτερικού χώρου

      Διαγραφή
    3. Υποθέτω ότι η ζαρντινιέρα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να τα χωράει όλα. Καλά κάνατε για το χώμα, επειδή το προτιμά πλούσιο σε οργανική ουσία.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.