Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Γίνονται τώρα ΜΑΡΤΙΟΣ

Μέχρι τα μέσα του Μαρτίου περίπου μπορούμε ακόμη να φυτέψουμε γυμνόρριζα δέντρα και τριανταφυλλιές. 

Κλαδεύουμε ό,τι ανθίζει τώρα, όταν είναι ανθισμένο ή αφού «τελειώσουν» τα λουλούδια. Δηλαδή, κλαδεύουμε: τσιντόνια, φορσύθια, βιβούρνο τίνους, εχίνοπα (αν χρειάζεται), καλλωπιστική δαμασκηνιά (προύνο). 


Κλαδεύουμε τους θάμνους στις μπορντούρες. Όπως, λιγούστρο, φωτίνια, βιβούρνο τίνους, βιβούρνο λούσιντουμ κ.ά. 


Αρχίζουμε να βάζουμε λίπασμα σε καλλωπιστικά στον κήπο ή σε γλάστρες. 


Σπέρνουμε ζίννια, πορτουλάκα,κατιφέ κ.ά.  


Φυτεύουμε βολβούς και ριζώματα που θα ανθίσουν το καλοκαίρι, γλαδιόλες, ντάλιες, μιγγέ, κάννες. 

Σπέρνουμε ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές όταν η θερμοκρασία σταθεροποιηθεί πάνω από τους 10 C. Αν όμως έχουμε κάποιο προφυλαγμένο μέρος, μπορούμε να ξεκινήσουμε λίγο νωρίτερα. 

Σπέρνουμε καρότο, σπανάκι, παντζάρι, καλαμπόκι. 


Μεταφυτεύουμε σε μεγαλύτερη γλάστρα όποιο φυτό έχει τέτοια ανάγκη. 


Για τον Απρίλιο δείτε εδώ



2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/6/15 11:03

    Δεν βρίσκω τη δημοσίευσή σας για τα φύλλα που ξεραίνονται σε αναρριχώμενο φυτό σαν το γιασεμί, αλλά ένα άλλο πιό ανθεκτικό. Το αγοράσαμε πριν 15 μέρες, το μεταφυτεύσαμε σε τεράστια γλάστρα με ενισχυμένο χώμα και ενώ ήταν καλά, άρχισε εδώ και μία εβδομάδα να ξεραίνονται τα φύλλα και τα λουλουδάκια. Ψέκασα με 2 σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων και ξύδι σε 1/2 λίτρο νερό. Φάνηκε ότι υποχώρησε η πολλή ξηρασία των φύλλων. Δεν θέλει πολύ νερό, θα δω πως θα παει. Βρήκα τη σελίδα σας και θέλω κάποια συμβουλή που ίσως βοηθήσει. Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω για ποιό φυτό μιλάτε, μήπως είναι το ρυγχόσπερμα;
      Οι ζημιές που περιγράφετε θυμίζουν αυτές που παθαίνει ένα φυτό από το μεταφυτευτικό στρες. Κατά τη μεταφύτευση, όλο και κάποιες ριζούλες χαλάνε και μετά το φυτό υποφέρει για ένα διάστημα. Όσο πιο μικρή είναι η ζημιά που έγινε, τόσο πιο γρηγόρα συνέρχεται το φυτό.

      Διαγραφή

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.