Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ποπ κορν ή γλυκό καλαμπόκι;

Χθες το βράδυ λίγο πριν αρχίσει ο τελικός του Κυπέλλου ετοίμαζα τα καθιερωμένα, για τέτοιες περιπτώσεις, ποπ κορν. Καθώς άδειαζα από το σακουλάκι το καλαμπόκι μέσα στην κατσαρόλα σκέφτηκα ότι τα σποράκια που θα καταναλώσω βλέποντας τον αγώνα ποδοσφαίρου είναι περίπου όσα μπορεί να δώσει ένας σπάδικας (ρόκα αλλιώς) καλαμποκιού. 

Φωτ. Petr Kratochvi από το http://all-free-download.com

Μια καλαμποκιά, ένα φυτό δηλαδή, δίνει συνήθως 1-2 σπάδικες (λέγονται και ρόκες) και καταλαμβάνει στον κήπο επιφάνεια περίπου 0,35 τετραγωνικών μέτρων. Δηλαδή, στα 10 τετραγωνικά μέτρα που μπορώ να διαθέσω για τις καλαμποκιές στον κήπο θα έχω περίπου 28 φυτά. 
Αν επιλέξω να βάλω ποικιλία καλαμποκιού κατάλληλη για ποπ κορν, τότε η παραγωγή που θα πάρω μπορεί να μη φτάσει ούτε μέχρι τα Χριστούγεννα. Με ταινίες, προκριματικούς αγώνες για Τσάμπιονς λιγκ και Γιουρόπα λιγκ, αγώνες στους ομίλους ίσως και κάποιο καλός αγώνα στο μπάσκετ, θα εξαφανίσουν γρήγορα την παραγωγή μου. Τι σημαίνουν αυτά; 

Σημαίνουν ότι θα εξακολουθήσω να αγοράζω καλαμπόκι για ποπ κόρν. Ομως για το γλυκό καλαμπόκι που τρώμε μαγειρεμένο ή ψημένο στα κάρβουνα, θα σπείρω στον κήπο και θα έχω περίπου τον Αύγουστο τη δική μου παραγωγή, η οποία μάλιστα θα καταναλωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. 
Καλαμπόκι
Καλαμπόκι (φωτ. Τ.Α.)

Γιατί το φρέσκο καλαμπόκι των 2-3 ημερών είναι πολύ πιο νόστιμο από το κατεψυγμένο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.