Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Καλαμπόκι στον κήπο

Η καλλιέργεια του καλαμποκιού είναι μάλλον εύκολη υπόθεση για έναν ερασιτέχνη κηπουρό. Μάλιστα αξίζει τον κόπο να βάλει κανείς μερικούς σπόρους στο χώμα για να πάρει τα δικά του καλαμπόκια γιατί αυτά είναι πολύ πιο νόστιμα όταν καταναλώνονται 2-3 μέρες αμέσως μετά τη συγκομιδή, ενώ αυτά που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή σίγουρα δεν είναι τόσο φρέσκα.  
Σπέρνουμε καλαμπόκι στο περιβόλι τον Απρίλιο και το Μάιο. Η σπορά γίνεται σε γραμμές. Ομως, εδώ χρειάζεται λίγη προσοχή, γιατί το μυστικό της επιτυχίας είναι να έχουμε τουλάχιστον 3 σειρές από καλαμπόκιαΑυτές πρέπει να απέχουν μεταξύ τους περίπου 70 εκ. Επάνω σε κάθε γραμμή καθορίζουμε τις θέσεις σποράς που πρέπει να απέχουν μεταξύ τους 40 εκ. περίπου. Σε κάθε θέση σποράς βάζουμε 1-2 σποράκια σε βάθος 3-4 εκ. 
Sweet corn, Καλαμπόκι
Καλαμπόκια (φωτ. Τ.Α.)
Για παράδειγμα, αν σπείρουμε 16 καλαμποκιές μόνο δεν θα τις βάλουμε σε μία γραμμή, στη σειρά τη μία δίπλα στην άλλη. Θα φτιάξουμε 4 γραμμές παράλληλες με 4 καλαμποκιές σε κάθε γραμμή. Αυτό είναι απαραίτητο γιατί μόνον έτσι θα μπορέσουν τα φυτά μας να «ανταλλάξουν» τη γύρη τους και να γονιμοποιηθούν τα άνθη τους. Να κι άλλο ένα παράδειγμα, αν σπείρουμε 15 καλαμποκιές, θα τις βάλουμε σε 3 παράλληλες γραμμές όπου κάθε γραμμή θα έχει 5 φυτά. 
Sweet corn, Καλαμπόκι

Καθώς τα φυτά μας θα μεγαλώνουν δεν πρέπει να αμελήσουμε το πότισμά τους. Το καλαμπόκι θέλει νερό. 
Το αν θα σπείρουμε ποικιλία καλαμποκιού κατάλληλη για μαγείρεμα ή για ποπ κορν είναι προσωπική απόφαση του καθενός από εμάς. Εδώ είναι η δική μου άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό με τη δημοσίευση. Η ερώτηση ή το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί αφού το επεξεργαστώ.